Op zaterdag 7 oktober tijdens het Borstkankersymposium van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol in Kasteel Vanenburg te Putten is de website www.mannenmetborstkanker.nl officieel gelanceerd.

Tijdens het symposium was een workshop voor mannen met/na borstkanker georganiseerd, waarin zij  hun ervaringen hebben kunnen delen met elkaar en op de hoogte zijn gebracht van de resultaten van de het behoeftenonderzoek onder mannen met borstkanker. Dit behoeftenonderzoek is de basis geweest voor het ontwikkelen van de website: www.mannenmetborstkanker.nl

Alle betrokkenen bij het realiseren van de website willen wij nogmaals hartelijk danken voor hun input.

Tom Bootsma, onderzoeker en Simon Luites, lid van expertgroep mannen Borstkankervereniging Nederland (BVN), fotograaf Sascha Schalkwijk @ Stichting Jij Speelt de Hoofdrol

Tom Bootsma, onderzoeker en Eveline Bleiker projectleider, fotograaf Sascha Schalkwijk@ Stichting Jij Speelt de Hoofdrol

Na uitsturen van een persbericht hebben diverse media aandacht besteed aan de livegang van de website. De onbekendheid van het feit dat ook mannen borstkanker kunnen krijgen heeft veel aandacht gekregen.

Hier kunt u een item van Hart van Nederland terugkijken met een interview met Frans Bon en projectleider Eveline Bleiker op zaterdag 7 oktober:

http://www.hartvannederland.nl/nieuws/2017/speciale-website-voor-mannen-met-borstkanker/

Hier kunt u een radio-interview luisteren op NOS radio 1 journaal met projectuitvoerder/onderzoeker Tom Bootsma op zaterdag 7 oktober (uitzending vanaf 7 uur, bij 18.00 minuut start van interview):

https://www.nporadio1.nl/gemist/2017-10-07

Het nieuws over de nieuwe website: www.mannenmetborstkanker.nl heeft zich inmiddels ook verder verspreid via nieuwsberichten op websites van andere organisaties, linkedin-, facebook- en twitterberichten.

Alle ziekenhuizen waar mannen met borstkanker worden behandeld zijn inmiddels op de hoogte gesteld van het bestaan van de nieuwe website, zodat mannen met borstkanker, hun naasten, maar ook de medische professionals zelf gebruik kunnen maken van de website.

Petra Duijveman, verpleegkundig specialist en lid van het projectteam heeft tijdens de oncologiedagen (V&VN) op  21 en 22 november  voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten in de Reehorst in Ede een poster-presentatie gehouden  met als titel Ervaring en informatiebehoeften van mannen met borstkanker en zorgprofessionals. Met trots kunnen wij meedelen dat Petra de poster-prijs heeft gewonnen!

Petra Duijveman, verpleegkundig specialist en lid projectteam met poster-presentatie en posterprijs oncologiedagen V&VN, Reehorst te Ede

We hopen dat de website volop gebruikt zal worden door iedereen die op zoek is naar informatie over mannen met borstkanker.

Hartelijke groet, het projectteam