Wanneer je behoefte hebt om tot rust te komen en naar binnen te keren, kan een retraite heilzaam zijn. De diagnose kanker heeft een grote impact op alle levensgebieden en vraagt veel meer dan alleen lichamelijke verzorging. Zingevingsvragen en emoties vragen aandacht en kunnen grote onrust veroorzaken. Bij veel mensen verandert de ziekte hun kijk op het leven. De wisseling in stemming, het verlies van regie, de veranderende relaties zorgen voor een bepaalde mate van stress. Iedereen heeft zijn eigen manier van verwerken en dit vraagt tijd en ruimte om te ontdekken wat daar voor nodig is.

In deze dagen ontmoet je andere mannen die geraakt zijn door de diagnose kanker en op zoek zijn naar hernieuwde bezinning, bezieling en inspiratie. Met mannen onder elkaar kan het uitnodigend zijn om erkenning en herkenning te ervaren in tal van onderwerpen. Hoe zorg je voor je emoties, hoe ga je om met negatieve gedachten en een beperkte energie? Wat kan helpen als je op de vlucht bent of juist in gevecht. Dit vraagt om een respectvolle reflectie op je eigen functioneren vanuit kracht en kwetsbaarheid. Meditatie, ervaringsgerichte (creatieve) oefeningen, wandelen in de natuur, massages, de stilte en de uitwisselingen maken het mogelijk dat je weer af kunt stemmen op jezelf. De uitnodiging is om op adem te komen in een prachtige omgeving en aandacht te hebben voor wat voor jou belangrijk is in deze intensieve levensfase.

 

Begeleiding
Deze retraite wordt begeleid door Gerwin Witvoet. Hij beoefent sinds 1992 verschillende vormen van meditatie/yoga en is opgeleid tot gz-psycholoog en werkzaam binnen de psycho- oncologische zorg. Daarnaast heeft hij een eigen praktijk. Het kernthema in zijn werk is het (her)vinden van levenskracht’. Zijn werkwijze kenmerkt zich door creativiteit, humor en persoonlijke betrokkenheid gericht op zingeving en waarden.

Meer informatie: www.hofvankairos.nl/retraite-voor-mannen-met-kanker
Aanmelding: [email protected] of bel: 0543- 56 37 63