Patiënten en naasten

Asklepios is in de Griekse mythologie
de god van geneeskunde en genezing.

Mannen met borstkanker en hun naasten kunnen via deze website eenvoudig informatie specifiek gericht op mannen met borstkanker vinden.

Informatie over ziekte en behandeling

Er wordt onder andere verwezen naar patiënteninformatie voor mannen met borstkanker over de volgende onderwerpen, door op een van deze onderwerpen te klikken gaat u gelijk naar deze informatie: borstkanker in het algemeen, de eerste signalen van borstkanker, risicofactoren voor het krijgen van borstkanker, erfelijkheid, het vaststellen van de borstkanker, de mogelijke behandelingen en bijwerkingen, nazorg en controle, omgaan met kanker, de mogelijke (late) gevolgen van de behandeling en informatie voor patiënten die niet meer beter worden.

Patiëntenfolder

Het is ook mogelijk om de patiënteninformatie over mannen met borstkanker in de vorm van een folder op te slaan of uit te printen.

Verwijzing voor websites over specifieke onderwerpen

Er wordt apart aandacht besteed aan een aantal thema’s met verwijzingen naar andere websites met informatie voor naasten, seksualiteit, erfelijkheid en erfelijkheidsonderzoek, verzekeren na kanker, werk na kanker, zorg, ondersteunende behandeling en informatie over borstkanker bij mannen in het Engels.

Vragen stellen aan uw arts

Door deze patiënteninformatie en door het stellen van vragen aan uw behandelend arts kunnen mannen beter worden voorbereid op wat hun te wachten staat. Het kan ook helpen om weloverwogen keuzes over de behandeling te maken.

Ervaringen van patiënten en naasten

Ook is het mogelijk om hier ervaringen van andere patiënten en naasten te lezen of in contact te komen met andere mannen die behandeld zijn voor borstkanker.

Wetenschappelijk onderzoek

Soms loopt er een wetenschappelijk onderzoek waarvoor medewerking wordt gevraagd. In het overzicht van studies kan u hier meer informatie over krijgen of zien welke projecten op dit moment lopen of al zijn afgerond.

Foto’s

Er is een fotoverzameling samengesteld met resultaten van mannen na de borstoperatie en een fotoproject “Lees hij voor zij”.

Links

Deze website “mannenmetborstkanker.nl” is vooral bedoeld als een ‘wegwijzer’. Het moet patiënten en professionals helpen snel de relevante informatie te vinden over borstkanker bij mannen. Links naar relevante informatie op ander websites die gebruikt zijn op deze website zijn per thema bij elkaar gezet.