Medische professionals

Asklepios is in de Griekse mythologie
de god van geneeskunde en genezing.

Medische professionals worden geïnformeerd over specifieke aandachtspunten in de behandeling van borstkanker bij mannen. Hieronder staan de onderwerpen die besproken worden. Door op een onderwerp te klikken gaat u direct naar de informatie.

Erfelijkheid

Bij onderwerp erfelijkheid wordt uitgelegd dat een man met borstkanker drager kan zijn van een genmutatie en welke mutatie dit betreft. Een verwijzing naar een van de Klinisch Genetische Centra voor erfelijkheidsonderzoek is aan te raden, als een patiënt hiermee zelf instemt.

Psychosociale gevolgen

Welke psychosociale gevolgen komen voor bij mannen met borstkanker en hoe kunnen deze gesignaleerd worden? Wanneer is er een verwijzing nodig naar professionele psychosociale zorg voor ondersteuning en waar kan naar wezen worden?

Richtlijnen

De verschillende richtlijnen die gebruikt kunnen worden bij de behandeling van mannen met borstkanker zijn op een rij gezet.

Patiënteninformatie

Ook biedt de website een folder met patiënteninformatie specifiek gericht op mannen die opgeslagen of uitgeprint kan worden. Deze informatiefolder, kunnen medische professionals in het ziekenhuis gebruiken als voorlichtingsmateriaal en meegeven aan patiënten. Patiënten en naasten kunnen worden gewezen op deze website. Zij kunnen verwezen worden naar de informatie onder het kopje ‘patiënten en naasten’, waarbij naast patiënten informatie ook aandacht is voor ervaringen en lotgenotencontact.

Wetenschappelijk onderzoek

Onder wetenschappelijk onderzoek is een overzicht van afgeronde en lopende projecten en kunnen gemakkelijk gepubliceerde wetenschappelijke artikelen op het gebied van mannen met borstkanker gevonden worden.

Fotoverzameling

Er is ook een fotoverzameling met resultaten van mannen na de borstoperatie.

Links

Deze website “mannenmetborstkanker.nl” is vooral bedoeld als een ‘wegwijzer’. Het moet patiënten en professionals helpen snel de relevante informatie te vinden over borstkanker bij mannen. Links naar relevante informatie op ander websites die gebruikt zijn op deze website zijn per thema bij elkaar gezet.