Het is 2012. De in Nederland woonachtige Alan F. Herbert wordt gediagnosticeerd met borstkanker. Borstkanker? Een man?

De onwetendheid over borstkanker bij mannen is groot, wat ervoor kan zorgen dat de borstkanker pas in een later stadium wordt ontdekt en de prognose voor mannen gemiddeld slechter dan voor vrouwen is. Alan Herbert wil hier verandering in brengen.

In zijn autobiografische verhaal ‘the pink unicorns of male breast cancer’ neemt hij de lezer mee in zijn traject van diagnose naar behandeling en revalidatie tot aan de late gevolgen van borstkanker. Een man die werkte bij de Koninklijke marine, marathons liep en bergen beklom, maar de behandeling van borstkanker ziet als de grootste uitdaging van zijn leven. Alan Herbert vertelt over het moment dat hij in bed lag en een pijnloos knobbeltje net boven zijn tepel voelde, de dag dat hij de diagnose borstkanker kreeg en de talloze behandelingen die daarop volgden. Met de nodige humor beschrijft hij waar je als man met borstkanker allemaal tegenaan loopt.

De belangrijkste boodschap van dit boek is dat er meer aandacht moet komen voor mannen met borstkanker. Niet alleen bij mannen en hun partners zelf, maar ook bij medici. Als iedereen alert is, kan borstkanker op tijd worden ontdekt en wordt de kans op overleving vergroot.

 

https://pink-unicorns.weebly.com/